Lažnjaci

Poštovani ljubitelji dvotočkaša, želimo da Vam skrenemo pažnju da su se u Srbiji pojavili mopedi koje prodavci neovlašćeno nazivaju „Citycoco“. Njihova cena se kreće u rasponu od 900€ pa do 2000€. Mopedi se dopremaju raznim ilegalnim i poluilegalnim kanalima iz raznih zemalja. Ovakva vozila ne zadovoljavaju minimume propisanih standarda bezdednosti u saobraćaju. Nemaju Zakonom propisane pokazivače pravca, katadioptere, bočna ogledala itd. pa se kao takva ne mogu ni registrovati. Vozila nisu prošla proces homologacije i kontrolu kvaliteta u Srbiji.

Takav primer je moped čija je fotografija napravljena u Novom Sadu.

Lažnjak

“Trgovci“ ovakvim vozilima će Vam reći da vozila možete voziti bez ikakve bojazni. Od njih ćete dobiti „potvrdu“ da snaga mopeda ne prelazi 350W, te Vas stoga saobraćajna policija ne može isključiti iz saobraćaja. U najbezbolnijoj situaciji, saobraćajna policija će Vas kao učesnika u saobraćaju poslati na vanredni tehnički pregled. Na tehničkom pregledu će se vrlo lako utvrditi da je pogonski motor veće snage, što za sobom povlači razne zakonske sankcije. Svako od nas zna bar jedan primer oduzimanja vozila, i plaćanja drakonskih kazni zbog carinskog i drugih prekršaja. O Vašoj i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju ne treba posebno skretati pažnju.

Dodatno, za takva vozila nećete naći rezervne delove i adekvatan servis. U dogledno vreme ćete se naći u još jednom problem, kako održavati vozilo.

Citycoco Srbija Vam obezbeđuje legalno, homologovano i bezbedno vozilo koje možete registrovati. Za vozilo ćete imati zakonsku garanciju i potreban servis.

Pored toga, biće nam zadovoljstvo da Vam pomognemo u logistici, dovoljno je da dođete do nas, izberete svoj Citycoco, a mi ćemo se postarati o svemu ostalom. Preuzećete registrovano vozilo i uživati u njemu.

Vaš

Citycoco Srbija

Ostavite odgovor